Hynotherapie

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapievorm die kan worden toegepast bij klachten, problemen en belemmeringen met een sociaal, psychisch en/of psychosomatisch karakter. Ook kan de behandelvorm worden benut bij het verhogen van het eigen vermogen en kwaliteiten. Hypnotherapie wordt ook door de reguliere zorg steeds meer omarmd en ingezet. Hypnotherapie is gebaseerd op de gedachte dat veel van onze klachten en problemen voortkomen uit ons onderbewustzijn. Vaak gaat het om aangeleerd gedrag, met alles wat daar aan ‘automatische’ reacties bij komt kijken. Juist omdat we in een staat van hypnose in direct contact staan met dat onderbewustzijn, is hypnotherapie vaak zo effectief.

Waarbij kan hypnotherapie helpen?

Door te focussen op gedragingen en overtuigingen die liggen opgeslagen in het onderbewustzijn, kan de hypnotherapeut blokkades die gedragsverandering in de weg staan wegnemen. Op die manier kunnen allerlei klachten (van sociale, psychische of psychosomatische aard) effectief bij de bron worden aangepakt. Van spannings- en angstklachten tot verslavingen, van slaapproblemen tot stemmingsstoornissen.

Een vraag die ik in dit verband regelmatig krijg, is of hypnotherapie bij iederéén werkt. Het antwoord: in principe wel. Iedereen met een normale intelligentie kan gehypnotiseerd worden. Wel goed om te benadrukken: elke vorm van hypnose is in principe zelfhypnose, en de hypnotherapeut begeleidt dit proces alleen. Anders gezegd: als je niet gehypnotiseerd wíl worden, kan ik (of een andere hypnotherapeut) je niet in een staat van hypnose brengen. Dit betekent óók, dat je onder hypnose geen dingen tegen je eigen wil kunt doen. Ook onder hypnose ben je gewoon in staat om te beslissen over je eigen wil.

Waarbij kan hypnotherapie helpen?

ADD/ADHD
Angsten en fobieën
Afvallen
Alcoholverslaving
Allergieën
Anorexia
Artritis
Bedplassen/Enuresis
Astma
Bloeddruk
Bulimia
Burn-out
Diabetes
Burn-out
Chronische pijn
Chronische vermoeidheid
Creativiteit
Depressie
Dyslexie
Emotionele stress
Epilepsie
Examenvrees
Forensische hypnose
Fybromyalgie
Gedragsproblemen
Hoog sensitieve kinderen
Hoofdpijn
Nagelbijten
Noodgevallen
Focus en concentratie
Kinderen (Hypnokids®)
Lupus
Menstruatieproblemen
Metafysische hypnose
Migraine
Nerveuze tics en beperkingen
Oorsuizen
Operaties
Opvliegers
Overgangsklachten
Prikkelbaar Darmsyndroom (PDS – IBS)
Pijnbestrijding
Pijnloos bevallen
Post Traumatic Stress Disorder (PTSD)
Regressie
Regressie naar vorige levens
Roken (Stoppen met)
Seksualiteit
Slaapproblemen
Sportprestaties
Spraakproblemen
Stotteren
Stress
Studieproblemen
Tandenknarsen/bruxism
Tandarts (Hypnodontics)
Tinnitus
Verslavingen
Uitstelgedrag (Procrastinatie)
Verloren voorwerpen
Vruchtbaarheidsproblemen/fertiliteit